Category Archives: Без категория

ПОКАНА

„Достойни наследници на майстор Кольо Фичето“

SAM_5011_800x600

На 5 май се състоя втората среща на професионалните гимназии в гр. Дряново – „Достойни наследници на Кольо Фичето”. Събитието се проведе под патронажа на Камарата на строителите в България (КСБ). Организатори са община Дряново и историческия музей в града. Сред официалните гости бяха кметът инж. Мирослав Семов, председателят на Областното представителство на КСБ в Габрово Богомил Петков и зам.-председателите на Националния клуб на строителите-ветерани (НКСВ) инж. Виктор Шарков и инж. Иван Стоянов.

Ученици от Випуск 2017 от пет училища – ПГСАГ „Никола Фичев” – Плевен, ПГС – Габрово, ПГСАГ „Кольо Фичето” – Бургас, ПГСАГ „Ангел Попов” – Велико Търново ПГСАГ – Шумен, символично бяха удостоени с чин „майстор” пред къщата-музей и паметника на великия български строител. Те получиха специално изработени престилки и сандъче с инструменти.

До моста на Кольо Фичето в Дряново бе направена първа копка за полагане на основен камък за изграждане на архитектурен парк „Камъкът – вечен”. В ритуалната зала на общината беше изнесена презентация на тема „Нов шанс на старите стриотелни материали камък, дърво, кирпич”. Бяха обявени условията за участие в конкурса „Архитектура на възраждането – представи, идеи и мечти”, организиран от ЕМО „Етър” – Габрово. Представени бяха и възможностите за европейско финансиране в подкрепа на младите хора в България.

СНИМКИ,

ПЪРВА КОПКА

Конкурс за детско творчество „Моето коледно послание“

Ученичка от 10 клас, се представи отлично в четиринадесети общински конкурс за детско литературно творчество, детска рисунка и картичка на тема „Моето коледно послание“.  Ето и нейните грамоти.

Постерна изложба – „140 г. от рождението на арх. Пенчо Койчев“

panor2

На 9 декември 2016 г. ученици от ПГСАГ „Никола Фичев“ присъстваха в Панорама „Плевенска епопея 1877 г.“ на откриването от 11.00 часа на постерна изложба „140 от рождението на арх. Пенчо Койчев“.

Изложбата беше открита от доц. д-р Милко Аспарухов – директор на Военноисторически музеи – Плевен, и от кмета на града Георг Спартански. Гости на събитието имаше и от побратимените на Плевен Ростов на Дон и Брест (Беларус).

Регионално състезание

Ученици от 10, 11, 12 клас на ПГСАГ „Никола Фичев” гр.Плевен взеха участие в регионално състезание „Най-добър млад строител” на 18 и 19 април 2016 година в гр.Свищов с ръководител Борислав Николов.Участваха в следните строителни дисциплини и завоюваха следните места:
1 място – сухо строителство с участие на ученици от – 12А клас
1 място-зидарии с керамични блокове – ученици от – 11 Б клас
С това си участие на регионално състезание,като победители им се даде възможност да участват в националното състезание Панорама на професионалното образование „Най-добър млад строител” в гр.Пловдив от 21 до 23 април 2016 година с ръководител Борислав Николов, където учениците от ПГСАГ”Никола Фичев” гр. Плевен завоюваха отново първо място в дисциплината сухо строителство –KNAUF,което им дава възможност да участват на международно състезание от 7 до 10 юни 2016 година в гр.Вилнюс /Литва/ с ръководител Румен Бочев – представител на КНАУФ България.

Открит урок

На 13.04.2016 г. се проведе открит урок с учениците от 11а и 11б клас от нашата гимназия. Присъстваха гости от РИО Плевен както и много учители бивши и настоящи. Урока беше на тема за Априлското въстание под ръководството на г-жа Евелина Икономова учител по БЕЛ и г-жа Славейка Георгиева учител по История и География. Ето и някой снимки:

Безплатен курс по рисуване

Всяка година в нашето училище се провежда безплатен курс по рисуване за специалността Интериорен дизайн след седми клас. Ето вижте обявата: КУРС ПО РИСУВАНЕ

БЛАГОВЕЩЕНИЕ 25.03.2016 г.

SAM_4594_800x600

Днес 25.03.2016 г. отбелязахме празника с  началото на учебния ден. Всички ученици учители и служители бяха посрещнати  с пита с мед и много късмети, а някои ученици написаха есе.        Ето и малко снимки!

Коледен турнир по волейбол

DSC06872_800x600

На 16.12.2015 г. в физкултурен салон на ПГЕХТ “ Проф. Асен Златаров“ се проведе коледен турнир по волейбол за девойки.

Участваха четири отбора – ПГЕХТ, ПГРТО, ПГСАГ и ПГМЕТ гр. Севлиево. Нашият отбор спечели полуфиналния си мач с 3:0 гейма срещу ПГРТО финалната среща бе крайно оспорвана. В нея ПГСАГ загуби с 2:1 гейма от ПГМЕТ гр. Севлиево. Така нашите момичета заеха второ място в крайното класиране.

Регионално състезание „Най-добър млад строител“

Регионално състезание Монтана 2015 г.