Monthly Archives: март 2012

80 години ПГСАГ „Н. Фичев“

ПРАЗНИК НА ПГСАГ „Н. Фичев”

                       Важен за всяко училище е неговият празник. Обикновено тогава не се преподават уроци, но това е ден на равносметка, ден, който обединява учители, ученици, служители.

            Тази година 1 март беше отбелязан по оригинален начин. Празненството започна в 16 следобяд. „Гвоздеят” на програмата беше сценката, разказваща за обитателите на рая – Адам и Ева. Но всъщност тази осъвременена история / сценарий и режисура – Евелина Икономова/ представи по интересен и емоционален начин всички професионални специалности, които се изучават в училището.

            Впечатляващо беше и артистичното, вълнуващо изпълнение на осмокласниците – драматизация по народната песен „Струна невеста”.

Празничната програма включваше още филм за миналото и настоящето на училището, изработен от Михаел Маринов и Галин Станев от XI „А” клас; „Кръгла маса” с участието на възпитаници на училището. Събеседниците на Михаел Маринов и Виолета Нецова бяха от 80 до 20-годишни, с разнообразна житейска реализация – инженери, архитект, студентка.

Гости на тържеството бяха бивши преподаватели, а и по-малки ученици от градски училища. За гостите бяха подготвени кътове и кабинети, представящи изучаваните специалности, рабтата на специалистите в учебното заведение. След това възрастните бяха поканени на празничен коктейл, а децата – на весела дискотека