Monthly Archives: декември 2014

Проект „Аз мога да строя“

На 17.12.2014 г. в ПГСАГ „Н. Фичев” Плевен се състоя поредната работна среща на участниците в проекта „Аз мога да строя”.
Присъстваха учениците, сформирали екип от 12а клас и учениците от 11а клас, сформирали втори екип.
Пред комисия в състав: инж. Розета Маринова – председател на Строителната камара в Плевен, инж. Николинка Стоянова – КСБ Плевен, Василена Димова експерт координатор по проекта „Аз мога да стоя” за Северна България, арх. Георги Димитров – консултант на екипа от 12 клас, инж. Светла Радомирска – помощник-Директор в ПГСАГ „Н. Фичев” и инж. Соня Стойчева – организатор на проекта в ПГСАГ „Н. Фичев”, учениците от 12 и 11 клас последователно представиха своите разработки: идеен проект на многофункционален павильон и идеен проект на модерна пасивна къща.
Добрите идейни разработки на двата проекта показаха колко много труд, желание и ентусиазъм са вложили техните консултанти арх. Пламена Цачева, арх. Георги Димитров, инж. Боряна Макавеева с екипа от 12 клас и арх. Олга Илиева и инж. Иван Христов с екипа от 11 клас.
Комисията похвали работата на учениците, обсъди въпроси, свързани с по-нататъшното развитие в технически проект на темите и пожела успех на екипите.

Община Плевен награди ПГСАГ „Н. Фичев“

На 12.12.2014 г. в Актовата зала на Община Плевен се проведе церемония по награждаване на спортист, отбор и треньор на годината. Присъстваха г-н кмета на Община Плевен и Областния управител.
Отборът по волейбол – девойки на нашата гимназия ПГСАГ Плевен бе избран за отбор на 2014 година.
Наградени бяхме с плакет, грамота и календари.