Monthly Archives: май 2017

„Достойни наследници на майстор Кольо Фичето“

SAM_5011_800x600

На 5 май се състоя втората среща на професионалните гимназии в гр. Дряново – „Достойни наследници на Кольо Фичето”. Събитието се проведе под патронажа на Камарата на строителите в България (КСБ). Организатори са община Дряново и историческия музей в града. Сред официалните гости бяха кметът инж. Мирослав Семов, председателят на Областното представителство на КСБ в Габрово Богомил Петков и зам.-председателите на Националния клуб на строителите-ветерани (НКСВ) инж. Виктор Шарков и инж. Иван Стоянов.

Ученици от Випуск 2017 от пет училища – ПГСАГ „Никола Фичев” – Плевен, ПГС – Габрово, ПГСАГ „Кольо Фичето” – Бургас, ПГСАГ „Ангел Попов” – Велико Търново ПГСАГ – Шумен, символично бяха удостоени с чин „майстор” пред къщата-музей и паметника на великия български строител. Те получиха специално изработени престилки и сандъче с инструменти.

До моста на Кольо Фичето в Дряново бе направена първа копка за полагане на основен камък за изграждане на архитектурен парк „Камъкът – вечен”. В ритуалната зала на общината беше изнесена презентация на тема „Нов шанс на старите стриотелни материали камък, дърво, кирпич”. Бяха обявени условията за участие в конкурса „Архитектура на възраждането – представи, идеи и мечти”, организиран от ЕМО „Етър” – Габрово. Представени бяха и възможностите за европейско финансиране в подкрепа на младите хора в България.

СНИМКИ,

ПЪРВА КОПКА