Новини по ПРОЕКТИ

Проект „Подкрепа за успех“

през 2019/2020 учебна година в ПГСАГ „Никола Фичев“ се работи в три групи по проект „Подкрепа за успех“

1. История и цивилизации с ученици от 9 клас, с ръководител Галя Христова

2. БЕЛ с ученици от 10 клас за подготовка на НВО, с ръководител Ваня Печева

3. БЕЛ с ученици от 12 клас за подготовка за ДЗИ, с ръководител Ваня Печева

Проект Твоят час 2017/2018 г.

На 18 юни 2018 се проведе публична изява по проект Твоят час с група „Математиката лесна и интересна“, с ръководител Таня Лазарова.

Начин на провеждане: Проведено състезание на две групи по 5 ученика със занимателни интересни задачи. В края бяха раздадени Сертификати на всички участници и математически „Помагалник“ с формули и таблици
Участници: 10 ученици, двама родителя, класен ръководител и двама учители.

Проведено заключително мероприятие – публична изява по английски език.

Начин на провеждане: Учениците, разделени на два отбора по 4, се състезават в четивни умения, и умения за водене на разговор на английки език по зададена ситуация (например на летището, на ресторант, в туристическа агенция). Жури с председател ръководителя на ИД и двама ученици оценяват показаните резултати и класират участниците. В края бяха раздадени сертификати на всички участници.

Днес 18. 06. 2014 г. в ПГСАГ „Н. Фичев“ се проведоха практически изпити за придобиване на професионална квалификация по проект „Нова възможност за моето бъдеще“. Кандидатите показаха професионални знания и умения в заявените от тях професии.

На 20.11.2014 г. в гр. Пловдив се проведе национална работна среща на участниците в проект АЗ МОГА ДА СТРОЯ, сезон 2014-2015 и беше направена първа копка за стартиране на изграждането на многофункционален павилион в двора на ПГСАГ „Арх. Камен Петков“ гр. Пловдив.

На 15. 12. 2014 г. в ПГ по строителство, архитектура и геодезия „Никола Фичев” Плевен работна среща с работодатели от строителните фирми: „ГИС – 04” ЕООД, „Техноком” ООД, „Стройпродукт” ЕООД, „Ванков-Дунев” ООД, „Монолит” ООД.
Присъства и председателят на строителната камара в гр. Плевен инж. Розета Маринова.
Бяха обсъдени специалностите, по които ще се обучават учениците през следващата 2014/2015 учебна година.
Представителите на фирмите одобриха предложените професии: Дизайнер, Строителен техник, Електротехник и Геодезист, като заявиха, че в строителството има глад за среден технически персонал.
Участниците в срещата бяха запознати от ръководсвото с работата на учениците по проектите: „Ученически практики” и „Нова възможност за моето бъдеще”
Работодателите проявиха интерес и към двата проекта и резултатите от тях. Особено ги заинтересува възможността техни работници да валидират определени умения придобити по неформален начин.
Срещата премина в делова атмосфера и беше ползотворна и за двете страни.

На 17.12.2014 г. в ПГСАГ „Н. Фичев” Плевен се състоя поредната работна среща на участниците в проекта „Аз мога да строя”.
Присъстваха учениците, сформирали екип от 12а клас: Бисер, Теодор, Николай и Полян и учениците от 11а клас, сформирали втори екип: Минко и Георги.
Пред комисия в състав: инж. Розета Маринова – председател на Строителната камара в Плевен, инж. Николинка Стоянова – КСБ Плевен, Василена Димова експерт координатор по проекта „Аз мога да стоя” за Северна България, арх. Георги Димитров – консултант на екипа от 12 клас, инж. Светла Радомирска – помощник-Директор в ПГСАГ „Н. Фичев” и инж. Соня Стойчева – организатор на проекта в ПГСАГ „Н. Фичев”, учениците от 12 и 11 клас последователно представиха своите разработки: идеен проект на многофункционален павильон и идеен проект на модерна пасивна къща.
Добрите идейни разработки на двата проекта показаха колко много труд, желание и ентусиазъм са вложили техните консултанти арх. Пламена Цачева, арх. Георги Димитров, инж. Боряна Макавеева с екипа от 12 клас и арх. Олга Илиева и инж. Иван Христов с екипа от 11 клас.
Комисията похвали работата на учениците, обсъди въпроси, свързани с по-нататъшното развитие в технически проект на темите и пожела успех на екипите.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>