УЧИЛИЩЕ

ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО СТРОИТЕЛСТВО, АРХИТЕКТУРА И ГЕОДЕЗИЯ „НИКОЛА ФИЧЕВ“
Плевен, ул. „Ал.Стамболийски“ 16 тел: 064/82 48 04, 82 31 51,
е-майл: info-1500144@edu.mon.bg

ТРАДИЦИИ, ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ, ХУМАННОСТ

I. Институционално развитие

1. ИСТОРИЯ- създаден е през 1932-1933г. като Строително училище. През 1960г. се преименува в Техникум по строителство, а през 1962г. приема името „Никола Фичев“. Завършилите ученици продължават образованието си в български и европейски технически университети, работят във водещи фирми, създават собствен бизнес. От 2003 г. училището се преименува в Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Никола Фичев“ Плевен.

2. Патрон на училището

3. Визия – да изградим конкурентна образователна и възпитателна среда, която насърчава и подкрепя всяка отделна личност в нейния стремеж към творческо и личностно развитие.

4. Мисия – в центъра на грижите е детето. Мисията на образованието в ПГСАГ „Никола Фичев“ Плевен е учениците да получат пълноценни знания, да се изградят като свободни и морални личности, да развиват творческите си заложби и изяви, да формират добро физическо здраве, да се трудят и проявяват високо гражданско съзнание.

5. Приоритети – Стратегия за развитие на ПГСАГ „Никола Фичев“ – Плевен

II. Ресурси

екип

♦ партньори:

проекти

III. Галерия


Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>